Novi brodski kontejneri

Novi brodski kontejneri pružaju vam neverovatne mogućnosti kada je reč o organizaciji poslovanja, transportu ili skladištenju robe.

Tradicionalno posmatrano koriste se za međunarodni prevoz robe pre svega zbog svoje izdržljivosti, kao i lakoće manipulacije. Dovoljno je jednom utovariti robu u brodski kontejner i ne morate je istovarivati ili pretovarivati sve dok ne stignete do željene lokacije, makar se ona nalazila i na drugom kraju sveta.

Brodski kontejneri počeli su masovno i svakodnevno da se koriste 50-ih godina 20. veka. Pre nego što su brodski kontejneri dobili svakodnevnu primenu, roba se skladištila u pristaništima sve do utovara na brod. Čuvana je u sanducima i džakovima. Taj proces trajao je dugo i bio je neefikasan, a zahtevao je i mnogo snage, kao i sreće, kako roba ne bi bila oštećena.

Ukoliko je bio potreban kombinovani prevoz robe (na primer: brodski i železnički transport), roba je pojedinačno istovarivana sa broda, pa tovarena u vagon. Često se događalo da roba bude oštećena ili izgubljena. Ipak, sa pojavom brodskih kontejnera, transport robe postao je mnogo efikasniji, brži i pouzdaniji.

Novi brodski kontejneri - Vrste i dimenzije

Postoji mnogo vrsta i dimenzija kontejnera. Moguće je imati i brodski kontejner po želji, kao i one po specijalnim potrebama: kontejner za odeću, cisterne i slično.

Ipak, postoje standardne dimenzije kontejnera:

Novi brodski kontejneri

Novi brodski kontejneri mogu da se koriste za:

  • Transport robe
  • Skladištenje robe
  • Stambeni prostor
  • Poslovni prostor

Kompanija BeoPetrol vrši prodaju i iznajmljivanje novih brodskih kontejnera. Naši kontejneri ispunjavaju ISO 668, ISO 1496-1 i CSC standard.

Novi brodski kontejneri 20fit

Brodski kontejneri - BeoPetrol

Bavimo se iznajmljivanjem i prodajom novih i polovnih brodskih kontejnera na osnovu želja i potreba klijenata.

Svi brodski prekookeanski transportni kontejneri napravljeni su od CORTEN antikoroznog čelika. Reč je o čeliku koji je posebno dizajniran za upotrebu u brodskoj industriji. Boja, kojom je ofarban kontejner, otporna je na slanu vodu.

Kompanija BeoPetrol obezbeđuje kupovinu kontejnera po sistemu “ključ u ruke“. Pružamo i mogućnost samostalnog transporta kontejnera iz luke gde se kontejner nalazi.

Ostale usluge

Pozovite nas i mi smo tu da odgovorimo na sva vaša pitanja.