GPS praćenje brodskih kontejnera – Sigurnost na prvom mestu!

novembar 19 2020
GPS praćenje brodskih kontejnera
GPS praćenje brodskih kontejnera je jedna od mera koje se preduzimaju kako bi se kontejneri što bolje zaštitili prilikom skladištenja ili transporta. Na tržištu postoji širok spektar GPS uređaja koji imaju razne namene, pa se tako mogu koristiti i za olakšavanje putovanja, za praćenje imovine, vozila… Ovi uređaji su opremljeni različitim tehnološkim mogućnostima mogućnosti montiranja i evidentiranja podataka. Te funkcije olakšavaju praćenje bilo čega, pa tako i brodskih kontejnera.

Osiguravanje bezbednosti brodskih kontejnera

Vrlo poznato je da su brodski kontejneri izrađeni od nerđajućeg i veoma otpornog čelika. Ali to nije dovoljno da se njihov sadržaj u potpunosti obezbedi od provala i krađa. U tu svrhu nastupaju dodatne karakteristike, kao što su četiri sigurnosne brave na vratima kontejnera. Ove brave su napravljene tako, da je provala gotovo nemoguća. Ali, da li je i to dovoljno? Kako bi se prilikom skladištenja i transporta brodski kontejneri dodatno obezbedili, koriste se razni uređaji, kao što alarmni sistemi, video kamere, GPS uređaji za praćenje. Alarmni sistemi su napravljeni tako da na vreme obaveste vlasnika prilikom provale. Oni mogu posedovati senzore pokreta, pa tako mogu obavestiti vlasnika brodskog kontejnera i pre nego što do krađe i provale dođe. Video kamere obezbeđuju konstantan nadzor brodskih kontejnera. Na ovaj način se može pratiti kretanje pojedinaca na prostoru oko kontejnera, samim tim se pratiti i bezbednost samog prostora. Vidljive video kamere mogu uplašiti provalnike i odvratiti ih od krađe, ali takođe mogu i zabeležiti njihivo lice. Ova zabeleška može dokazati provalu i remećenje bezbednosti ukoliko do krađe dođe. GPS praćenje brodskih kontejnera Još jedan način da se brodski kontejneri obezbede prilikom skladištenja i prevoza jeste ugrađivanjem GPS uređaja za praćenje. Upotrebom GPS uređaja preduzeća mogu da vode evidenciju o tome gde se koja roba, imovina, kontejner nalazi. GPS uređaj se koristi kako bi se tačno locirao položaj brodskog kontejnera na koji je uređaj povezan. Upotreba ovog uređaja stvara osećaj sigurnosti, jer omogućava praćenje ličnih stvari, imovine, kao i vozila.

Kako funkcioniše GPS praćenje brodskih kontejnera?

Najbitnija karakteristika GPS uređaja jeste preciznost otkrivanja lokacije. Ovi uređaji rade tako što primaju signal sa satelita, obrađuju podatke, zatim putem GSM mreže šalju podatke korisniku. Kako bi uređaj radio bez problema, potrebno je da bude u oblasti koja je pokrivena signalom mobilne mreže. Za šta se koriste GPS uređaji? Ovi uređaji se najčešće koriste kao sredstva protiv krađe. Sa instaliranim GPS uređajima kompanije mogu nadgledati lokacije ukradenih vozila, kontejnera, tereta. Na taj način mogu prijaviti tačne lokacije policiji i omogućiti brzo vraćanje ukradene imovine. Ovi uređaji se takođe mogu koristiti za pristup podacima o lokaciji koji nude mir i bezbrižnost dok se sredstva, kontejneri transportuju ili skladište. Korišćenje GPS uređaja je relativno lako, jer se uređaj instalira u vozilo ili se pričvršćava za deo opreme, imovine ili kontejner. Uređaj prikuplja podatke o brzini kretanja, vremenu neaktivnosti, informacije o lokaciji… Sve ove informacije se čuvaju na uređaju, zatim se prenose pomoću mobilne mreže. Ovim podacima se može pristupiti putem računara, tableta, pametnog telefonaGPS praćenje brodskih kontejnera GPS praćenje brodskih kontejnera omogućuje vlasniku ili kompaniji da prati kretanje kontejnera tokom transporta i time isprati da li se prevoz vrši po dogovorenoj ruti i vremenu.

GPS praćenje brodskih kontejnera = Bezbrižno poslovanje

Bezbednost brodskih kontejnera igra veliku ulogu u uspešnom poslovanju mnogih kompanija, pa tako i u poslovanju kompanije BeoPetrol. Pružanjem visokog nivoa bezbednosti brodskog kontejnera tokom njegovog skladištenja i transporta, naša kompanija osigurava zadovoljstvo svojih klijenata. Kompanija BeoPetrol dugi niz godina se uspešno bavi prodajom i iznajmljivanjem novih i polovnih brodskih kontejnera. Svojim klijentima pruža najbolje usluge i time stiče poverenje i stalne klijente koji se rado vraćaju. Kako bi upotpunili bezbednost brodskih kontejnera, naša kompanija pruža dodatne usluge. Dodatne usluge koje kompanija nudi su alarm, video nadzor i GPS praćenje brodskih kontejnera. Takođe, u slučaju međunarodne saradnje izvršava kompletnu carinsku proceduru i prikuplja sve potrebne dozvole i dokumentaciju. Sa kompanijom BeoPetrol budite uvereni da ste sebi osigurali najbezbedniju nabavku brodskog kontejnera i da niste pogrešili u izboru.

Ostavite komentar